Nikola Klárová

Zachycuji okamžiky, objevujte příběhy a vychutnejte si každý krok.

Pad Thai s hovězím masem

Pad Thai je klasika thajské kuchyně, která spojuje sladké, slané i kyselé chutě. Tento recept je jednoduchý a plný skvělých ingrediencí. Hovězí maso můžete nahradit krevetami, kuřetem nebo třeba tofu.

Ingredience

Na omáčku:
  • 1 lžíce tamarindové pasty
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička rýžového octa
  • 5 lžic vody
Na Pad Thai:
  • 250 g hovězího masa
  • 250g rýžové nudle široké
  • 1/2 mrkve
  • 3 ks jarní cibulky
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • Limetka
  • Arašídy
  • Koriandr
  • Chilli papričky

Postup

Příprava omáčky: Na pánvi nebo v malém hrnci rozpustím třtinový cukr ve vodě. Přidám tamarind pastu, rybí a ústřicovou omáčku, rýžový ocet a vše krátce povařím. Poté odstavím z plotny.

Arašídy: Na suché pánvi opražím arašídy, nechám je zchladnout a nadrobno nakrájím.

Příprava surovin:

    • Nudle namočím do studené vody, aby změkly.
    • Mrkev nakrájím na tenké nudličky, jarní cibulku na kolečka (bílou a zelenou část zvlášť), koriandr nasekám nadrobno.
    • Hovězí maso nakrájím na tenké plátky (snadněji to jde, když je maso lehce zmrzlé).

Vaření:

Rozpálím pánev, přidám trochu oleje a orestuji na něm maso. Jakmile se z masa vypaří voda, přidám česnek, mrkev a bílou část jarní cibulky. Krátce restuji.

      • Scedím nudle a přidám je k masu. Zaliji omáčkou a vše společně promíchám. Nudle vařím, dokud nezměknou.
      • Posunu nudle na stranu pánve, vyklepnu vejce a na volné ploše pánve z nich udělám kašičku. Poté promíchám s nudlemi.

Servírování:

        • Na talíř naložím Pad Thai a posypu zelenou částí jarní cibulky, nasekanými arašídy, koriandrem a případně chilli papričkami.
        • Podávám s kouskem limetky na dochucení.

Dobrou chuť! 🌶️🍜

DSCF0417 1

Sdílej s přáteli:

Facebook
Twitter
Pinterest
Přejít nahoru