Nikola Klárová

Zachycuji okamžiky, objevujte příběhy a vychutnejte si každý krok.

Mexické tacos s trhaným masem

Mám tento recept ráda, protože jeho příprava je jednoduchá a výsledek vždy potěší každého u stolu. Základem je pomalu vařené maso, které si předem naložím a nechám udělat v pomalém hrnci. To mi umožňuje věnovat se přes den jiným věcem a přesto mít večer nachystanou fantastickou večeři. Používám vepřovou plec, která je šťavnatá a po dlouhém vaření se krásně trhá na vlákna.

Ingredience na maso:DSCF1212

  • 1,5 kg vepřové plece (pork shoulder)
  • 2 lžičky chilli
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 2 lžíce kečupu
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 4 stroužky česneku
  • ¾ hrnku čerstvé pomerančové šťávy

Maso den předem naložím do směsi z výše uvedených surovin a nechám v lednici odležet. Ráno ho vložím do pomalého hrnce, nastavím na stupeň 1 a nechám 10 hodin vařit. Po návratu domů stačí maso roztrhat vidličkami, případně přidat trochu výpeku, pokud by bylo sušší.

DSCF1195Ingredience do tacos:

Guacamole:

  • 1 zralé avokádo
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 limetky
  • špetka římského kmínu

Avokádo rozmačkám vidličkou a přidám ostatní suroviny. Výsledkem je svěží pomazánka, která krásně doplní maso.

Sour cream:

  • zakysaná smetana
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • šťáva z limetky
  • 1 stroužek česneku

Všechny ingredience jednoduše promíchám.

Refried beans (restované fazole):

  • 1 plechovka červených nebo bílých fazolí
  • ½ bílé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • ¼ lžičky římského kmínu
  • špetka chilli podle chuti
  • ½ hrnku vody
  • koriandr podle chuti
  • šťáva z půl limetky

Na oleji osmahnu cibuli dozlatova, přidám česnek a koření, poté fazole. Krátce opeču, zaliji vodou a nechám povařit. Fazole rozmačkám vidličkou nebo rozmixuji a dochutím koriandrem. Tuto směs si ráda připravuji i jako dip k nachos.

Salsa:

  • rajčata
  • červená cibule
  • koriandr
  • šťáva z limetky
  • chilli omáčka
  • sůl a pepř

Nakrájím rajčata a cibuli nadrobno, smíchám s ostatními ingrediencemi a mám hotovou čerstvou salsu.

Kromě toho si nachystám nastrouhaný čedar, pálivé papričky, kukuřici, lístky koriandru a samozřejmě tacos placky. Normálně přidáváme i salát, na ten jsme tentokrát zapomněli. Vše si nachystám na stůl a každý si může poskládat tacos podle vlastní chuti.

Jednoduché, variabilní a neuvěřitelně dobré – to je důvod, proč je tento recept stálicí v mé kuchyni. 😊

DSCF1208 2

Sdílej s přáteli:

Facebook
Twitter
Pinterest
Přejít nahoru